nieuws

ING: starters lopen warm voor nieuwe woning

Business

Het aantal starters dat het momenteel een gunstige periode vindt om een woning te kopen, is nooit eerder zo hoog geweest als nu. De meeste potentiële kopers denken dat de bodem van de woningprijzen in zicht is, schrijft ING in een woensdag verschenen kwartaalrapport over de Nederlandse woningmarkt.

ING: starters lopen warm voor nieuwe woning

Het vertrouwen van consumenten in de woningmarkt nam vorige maand weer iets toe. De vertrouwensindex van de bank is in het derde kwartaal met 4 punten gestegen tot 106. Het is het tweede achtereenvolgende kwartaal dat de woonindex groeit. Een stand boven de 100 betekent dat er meer optimisten dan pessimisten zijn.

‘Vooral het optimisme over het aantal huizen dat verkocht zal worden is bij starters en koopwoningbezitters verder toegenomen’, zegt Dennis Noordervliet, directeur Marketing Hypotheken bij ING. In beide groepen verwacht ongeveer de helft uiterlijk in de eerste helft van 2014 een stabilisatie van de woningprijzen.

Niet te veel klussen

Ruim twee op de drie starters met de intentie om binnen nu en twee jaar een woning te kopen, willen een huis waar niet meer veel aan gedaan hoeft te worden. Ruim 10 procent wil een nieuwbouwhuis kopen en 14 procent is bereid om fors te verbouwen, aldus ING.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel