nieuws

Victor van der Chijs nieuwe voorzitter Universiteit Twente

Business

De voormalige algemeen directeur van OMA, Victor van der Chijs, is per 1 oktober benoemd als nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Twente. Van der Chijs volgt Anne Flierman op die in april het voorzitterschap van de Twentse universiteit neerlegde.

Victor van der Chijs nieuwe voorzitter Universiteit Twente
Enschede – Jubileum Universiteit Twente, voorheen Technische Hogeschool, TH editie spectrum cover Foto Carlo ter Ellen CTE20070426

 

 

Victor van der Chijs (1960) studeerde Rechten in Amsterdam en voltooide postdoctorale opleidingen aan de Amsterdam School of International Relations en INSEAD. Hij was werkzaam bij ING, onder andere als Vice President Structured and Project Finance in Hong Kong. In 1998 begon hij bij Schiphol Group, eerst als Directeur Public Affairs. Later droeg hij verantwoordelijkheid voor de activiteiten van Schiphol in de USA. In 2003 werd hij verantwoordelijk voor alle internationale activiteiten van Schiphol. Een jaar daarna werd hij door Rem Koolhaas gevraagd om de leiding op zich te nemen van OMA.

Victor van der Chijs is voorzitter van het Topteam Creatieve Industrie in Nederland, één van de negen topsectoren die door het kabinet zijn ingesteld om de Nederlandse economie te versterken. Daarnaast is hij in één van zijn nevenfuncties lid van de Raad van Toezicht van Kennisland.

De raad van toezicht en het college van bestuur van de Universiteit Twente zijn “verheugd” over de aanstelling. “Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst, is innovatief, ondernemend en zeer internationaal georiënteerd.”

Reageer op dit artikel