nieuws

China, India en VS pakken in 2025 zestig procent van de markt

Business

China, India en de Verenigde Staten zullen in 2025 zestig procent van het bouwen wereldwijd voor hun rekening nemen. Dit valt te lezen in een studie die is uitgebracht door Global Construction Perspectives en Oxford Economics. Deze output vertegenwoordigt een bedrag van vijftien biljoen (15.000.000.000.000) Amerikaanse dollars.

China, India en VS pakken in 2025 zestig procent van de markt

 

Op dit moment vind al 52 procent van alle bouwactiviteit in de zogenoemde opkomende landen plaats. In 2025 is dit 63 procent. China passeerde de VS al in 2010 en werd toen de grootste bouwmarkt ter wereld met een aandeel van 18 procent. In 2025 zal dit naar verwachting zijn opgelopen tot 26 procent. Ook India groeit snel en zal naar verwachting Japan passeren op de wereldranglijst en de derde plaats gaan innemen. Zo zullen China en India in de komende 12 jaar naar verwachting 270 miljoen woningen nodig hebben.

Naast deze landen hebben ook andere “groeitijgers” in Azië zoals Indonesië, Vietnam en de Filipijnen een groeiend aandeel in de globale economie. Voor Europa zijn de vooruitzichten volgens deze studie een stuk somberder. De Europese bouwmarkt zal in 2025 vijf procent kleiner zijn dan in 2008.

Reageer op dit artikel