nieuws

Renovatieopleiding voor professionals

Business

De faculteit Bouwkunde van de TU Delft en het Nationaal Renovatie Platform (NRP) beginnen een renovatieopleiding. De éénjarige opleiding richt zich op professional die zich wil specialiseren in renovatie- en transformatie. Er zijn nu 26 inschrijvingen. Bij 32 deelnemers gaat de opleiding in september van start.

Renovatieopleiding voor professionals

De NRP Academie richt zich op in de praktijk werkzame professionals in de breedte van de vastgoedsector, zoals opdrachtgevers, ontwerpers, adviseurs, beleggers, (gemeente)ambtenaren en bouwbedrijven. Zij leren gebouwen te beoordelen op hun toekomstperspectief, de wensen van gebruikers te achterhalen, en partijen bij elkaar te brengen om projecten mogelijk te maken.

Diploma

Het lesprogramma bestaat uit colleges, workshops en casusopdrachten in groepsverband. Door de diverse samenstelling van de groep leren de cursisten ook van elkaar. De studielast is gemiddeld één dag in de week, waarvan de helft op werktijden. Aan het eind mag de deelnemer zich ‘door de praktijk erkend renovatie- en transformatieprofessional’ noemen.

Partners

De NRP Academie is in co-creatie tot stand gekomen door de partners en fellows van het NRP, het Nationaal Programma Herbestemming en TU Delft. Een aanmerkelijk deel van het onderwijs wordt door de partners en fellows van NRP verzorgd. Tevens wordt er samengewerkt met andere onderwijsinstellingen waaronder Nyenrode en Hogeschool Utrecht. Dat gebeurt onder verantwoordelijkheid van prof. Vincent Gruis, hoogleraar Housing Management aan de afdeling Real Estate & Housing van de TU Delft.

Reageer op dit artikel