nieuws

Goed en slecht nieuws voor twee bureaus

Business

Er was deze en vorige week goed en slecht nieuws voor twee architectenbureaus. Beginnend met het goede nieuws, AGS maakt een doorstart en gaat vanaf vandaag verder onder de naam AGS Architects. Dit in tegenstelling tot DKV Architecten in Rotterdam. Het bureau kwam door teruglopende opdrachten in financiële moeilijkheden en is failliet.

Goed en slecht nieuws voor twee bureaus

 

AGS Architects

AGS Architects, vooral actief in de sectoren onderwijs, winkelcentra, leisure, zorg, herbestemming van gebouwen en interieur, datacenters, sport en woningbouw in binnen- en buitenland kreeg financiële problemen door de negatieve publiciteit over Adventure World Warsaw (AWW).

Imtech – general contractor van AWW uitte beschuldigingen van fraude en wees daarbij naar de opdrachtgever van AGS. Deze kwestie is ondertussen beslecht: AWW heeft groen licht gekregen om over te gaan tot de bouw daar waar directies bij Imtech zijn gesneuveld en een claimemissie is aangekondigd. Deze negatieve publiciteit deed ABN AMRO besluiten de relatie met AGS op te zeggen. De bank komt, ondanks de sluitende begroting van het architectenbureau, niet terug op dit besluit waardoor AGS genoodzaakt was faillissement voor twee van haar zes werkmaatschappijen aan te vragen.

Een team van curatoren, benoemd door Rechtbank Gelderland ging op zoek naar een oplossing om de impasse met de bank te doorbreken, dit is niet gelukt. Wat wel is gelukt is de doorstart van AGS Architects. Met een kleinere, slagvaardige organisatie ziet het bureau de toekomst met vertrouwen tegemoet.

DKV

Voor DKV is geen sprake van een doorstart. De teruglopende inkomsten van het bureau door de crisis maakte het onmogelijk het bureau voort te zetten. Op het moment van het faillissement waren circa 14 mensen in dienst. Roel Bosch, Herman de Kovel en Paul de Vroom van DKV gaan zelfstandig verder, zij gaan aan de slag met onder meer projecten uit de failliete boedel. Daarvoor moesten ze van de curator wel betalen.

Reageer op dit artikel