nieuws

Een vijfde Britse architecten werkloos

Business

Het Engelse Building Design hield een enquête naar werkgelegenheid onder architecten. De uitkomst is net zo verontrustend als in Nederland, maar liefst een vijfde van de beroepsgroep in het Verenigd Koninkrijk is werkloos.

Een vijfde Britse architecten werkloos

 

 

 

Uit de cijfers blijkt dat de werkgelegenheid in de beroepsgroep nauwelijks is verbeterd sinds het hoogtepunt van de recessie in 2009. Van de werklozen architecten gaf een derde aan dat ze de afgelopen zes maanden hun baan verloren. Het grootste aantal werklozen, 49 procent woont in Londen, twaalf procent in Schotland.

Volgens RIBA president Angela Brady komt de uitkomst overeen  met de door het Instituut verzamelde cijfers. Hierin komt ook naar voren dat 20 procent van de architecten het zwaar krijgt bij het vinden van een nieuwe baan of opdracht. De RIBA start binnenkort een lobby onder de overheid om de mensen weer aan het werk te krijgen. Brady  wil daarnaast de overheid dwingen om op de komende begroting meer geld vrij te maken voor investeringen in infrastructuur en huisvesting.

Zij riep kanselier George Osborne op de BTW op renovatie terug te brengen van 20 naar vijf procent. Net zoals in Nederland hoopt het instituut hiermee werk te creëren voor architecten.

Bron: Building Design

Reageer op dit artikel