nieuws

Europese huizenprijzen verder naar beneden

Business

De gemiddelde prijs van een huis in de Europese Unie is in het derde kwartaal van vorig jaar wederom omlaag gegaan. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat. De huizenwaarde in de EU nam met 0,4 procent af vergeleken met het tweede kwartaal van 2012 en binnen de eurozone was de daling met 0,7 procent nog net iets hoger.

Europese huizenprijzen verder naar beneden

 

 

Als de huizenprijzen worden vergeleken met de waardes van hetzelfde kwartaal in 2011 zijn de dalingen nog sterker. De afname binnen de eurozone komt dan uit op 2,5 procent, terwijl die in de EU op bijna 2 procent uitkomt.

Nederland

In Nederland daalde de waarde op jaarbasis met 8,7 procent. Alleen in Spanje (ruim 15 procent) en Ierland (bijna 10 procent) daalden de huizenprijzen harder.

Noorwegen en Estland zagen hun huizenprijzen in het derde kwartaal met ongeveer 8,5 procent het sterkst stijgen van de Europese landen. Ook in het Verenigde Koninkrijk ging de waarde omhoog, met bijna 2 procent. Van Duitsland werden geen cijfers bekendgemaakt.

ANP

Reageer op dit artikel