nieuws

KuiperCompagnons bekroond voor ontwerp miljoenenstad

Business

KuiperCompagnons is samen met hun Chinese partner Jong Tang Associates uit Hong Kong bekroond voor hun ontwerp van een miljoenstad in de buurt van Dalian in China. Het Rotterdamse bureau kreeg de Award of Excellence van het Instituut Isocarp (International Society of City and Regional Planners).

KuiperCompagnons bekroond voor ontwerp miljoenenstad

Het bekroonde project ChangXing Dao bestaat uit een eilandenstad bij de Noord-Chinese stad Dalian, die plaats gaat bieden aan 1,5 miljoen inwoners.Samen met het Amerikaanse RNL Design en het Chinese JTAHK heeft KuiperCompagnons aan het masterplan gewerkt waarin water en groen centraal staan.

Kuiper Dalian 

KuiperCompagnons, dat zich al sinds 1916 bezighoudt met het ontwerpen van steden, gebouwen, en parken en bekend is van onder andere Tuindorp Vreewijk, Kattenbroek en Vathorst (Amersfoort) en de Stad van de Zon (Heerhugowaard), is sinds enkele decennia actief met  grootschalige, vaak water-gerelateerde gebiedsontwikkeling in het Midden Oosten, Rusland, China en India.

Volgens Design Director Gijs van den Boomen van KC: “Wij zijn momenteel een van de laatste “grote” bureaus in Nederland voor Stedenbouw, Landschap en Architectuur. Door de crisis heeft er in ons land een ware slachting plaatsgevonden, er is bijna niets meer over. Dit betekent ook dat er heel veel echte kennis en ervaring in complexe gebiedsontwikkeling verloren gaat doordat de meeste bureaus niet langer in staat zijn om opdrachten multidisciplinair te benaderen. Vandaar dat wij op reis moeten. Omdat het in Nederland zo akelig stil is geworden. Veel op reis, all over the world. Niet eenvoudig, maar essentieel in deze tijd.”

Kuiper Dalian 

ISOCARP staat voor International Society of City and Regional Planners. Deze internationale organisatie van planners en stedebouwkundigen, opgericht in 1965, verenigt vakgenoten uit meer dan tachtig landen. De Awards for Excellence worden jaarlijks uitgereikt aan lokale, regionale of nationale instellingen en overheden die zowel inhoudelijk, procesmatig als innovatief een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het vakgebied van stedenbouw en ruimtelijke planning. 

Kuiper Dalian 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel