nieuws

Bestaande koopwoningen bijna 8 procent goedkoper

Business

Bestaande koopwoningen waren in april 7,6 procent goedkoper dan in dezelfde maand een jaar geleden. Daarmee is de prijsdaling op jaarbasis iets groter dan in maart, toen de huizen 7 procent goedkoper waren. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Bestaande koopwoningen bijna 8 procent goedkoper

 

 

 

In april lagen de huizenprijzen op hetzelfde niveau als in het voorjaar van 2003. Ten opzichte van augustus 2008, toen de prijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling 19,5 procent. ‘De daling in april is toch weer een tegenvaller, omdat in de voorgaande twee maanden de prijzen leken te stabiliseren. Veel mensen dachten dat de bodem was bereikt, maar dat was misschien een beetje wensdenken’, zegt CBS-econoom Peter Hein van Mulligen.

Makelaarsorganisatie NVM rekent voor heel 2013 op een gemiddelde prijsdaling van 5 tot 7 procent. Aan de daling komt volgens de makelaars op zijn vroegst een eind in de tweede helft van volgend jaar. Vorige week werd al bekend dat in de eerste vier maanden van dit jaar 29.644 woningen van eigenaar verwisselden. Dat is 7,9 procent minder dan in dezelfde periode een jaar geleden.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel