nieuws

Rutte: geen extra investeringen in bouwsector

Business

Premier Mark Rutte wil niet extra investeren in de bouw om die sector tijdens de huidige crisis te ondersteunen. Volgens Rutte is in het verleden gebleken dat het stimuleren van specifieke sectoren ‘te weinig en te laat effect’ heeft, en wel extra geld kost.

Rutte: geen extra investeringen in bouwsector

Rutte antwoordde dit dinsdag (20 november) in het vragenuurtje aan ChristenUnie-leider Arie Slob, die het kabinet opriep om de bouw extra te steunen. ‘Wat een teleurstellend antwoord. Het kabinet leunt gewoon achterover’, zei Slob. Ook SP-leider Emile Roemer is teleurgesteld door de opstelling van het kabinet. ‘De minister-president gaat gewoon door met zijn struisvogelpolitiek en de kop in het zand steken.’

Rutte was het met Slob eens dat de jongste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over de economische krimp ernstig en tegenvallend zijn. Hij ziet ze als een aansporing om in actie te komen en te zorgen dat het bedrijfsleven met zo min mogelijk regels, zo laag mogelijke lasten en goed opgeleide mensen de crisis te lijf kan. Het kabinet bestrijdt de crisis en de daling van het consumentenvertrouwen volgens de premier vooral door duidelijkheid te bieden over hervormingen op de arbeidsmarkt, de woningmarkt (zowel kopen als huren), in de gezondheidszorg en in het onderwijs. Dat moet allemaal rust brengen; burgers weten nu voor een groot aantal jaren waar ze aan toe zijn, betoogde Rutte.

Bron: Vastgoedmarkt

 

Reageer op dit artikel