nieuws

Dick van Gameren nieuwe partner bij Mecanoo

Business

Prof. ir. Dick van Gameren wordt per 1 januari 2013 partner bij Mecanoo architecten in Delft. Hij is de zesde partner binnen Mecanoo naast oprichter/creatief directeur Francine Houben, technisch directeur Aart Fransen en architecten Francesco Veenstra, Ellen van der Wal en Paul Ketelaars. Van Gameren (1962) is geen onbekende van Mecanoo: hij werkte er al van 1988 tot 1991.

Dick van Gameren nieuwe partner bij Mecanoo

 

Telefonisch licht Van Gameren zijn stap toe: “Mecanoo is een enorm productief bureau met veel expertise op het gebied van bouwen. Mijn academische achtergrond als hoogleraar architectonisch ontwerpen bij de TU Delft voegt daar een onderzoekende component aan toe die het bureauprofiel verbreedt. Dat wil overigens niet zeggen dat ik mij daar binnen Mecanoo op ga toeleggen. Ik zie het juist als een gelegenheid om de praktijk van het ontwerpen direct te verbinden met onderzoek en onderwijs.”

In de korte periode twintig jaar geleden dat Van Gameren bij Mecanoo werkte, werkte hij onder andere aan het Parkhotel in Rotterdam, waarvan Erick van Egeraat de projectarchitect was, en aan een woningbouwproject in Stuttgart, destijds het eerste internationale project van Mecanoo.

Het partnerschap betekent dat het bureau van Van Gameren in Amsterdam wordt opgeheven. Van de zes werknemers verhuizen vijf mee naar Delft om deel uit te gaan maken van het ruim honderd man sterke Mecanoo. Het is juist deze omvang die Van Gameren aanspreekt. “Als je tegenwoordig aan complexe opdrachten wilt werken, moet je een sterke organisatie achter je hebben. Je moet met BIM aan de slag. Dat is moeilijk als je met zeven man bent.”

Reageren? mail de Redactie Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel