nieuws

Fashion meets interior

Architectuurproducten

Tijdens de London Fashion week maakte Kvadrat bekend dat de creatief directeur van Dior Women, de Belgische ontwerper Raf Simons, voor hen een collectie heeft gemaakt. De serie meubelstoffen, plaids en kussens valt op door een bijzondere mix van kleuren en materialen.

Fashion meets interior

Raf Simons maakte furore als modeontwerper en zette met zijn eigen collecties diverse trends, voor hij werd gevraagd door de modemerken Jil Sander en Dior. Maar voordat hij de modewereld in stapte, volgde hij een opleiding industrieel ontwerpen in Genk. Zijn passie voor meubilair en interieur zorgde ervoor dat het ontwikkelen van een textielcollectie haast vanzelfsprekend was.

De keuze van de stof is het startpunt voor de meeste modecollecties, maar is ook bepalend voor de uitstraling van meubilair. De eerste collectie van Simons biedt een verfrissend alternatief voor de hedendaagse meubelstoffen en kenmerkt zich een harmonieuze diversiteit in tinten,weefstructuren en texturen. Deze texturen en patronen tonen overeenkomsten met de patronen die Simons verwerkte in  zijn recente collecties, onder andere in de mannen- en vrouwencollecties voor Jil Sander. 

Luxe voor dagelijks gebruik
De kleurrijke stoffencollectie Kvadrat/Raf Simons is geïnspireerd op het werk van enkele van de grootste meubelontwerpers uit het midden van de vorige eeuw, zoals Jean Royère, Pierre Jeanneret en Hans Wegner. De materialen zijn luxe maar ethisch verantwoord geproduceerde mohair, kasjmier, merinowol en baby alpaca. Er is onder andere de mohair velours Astor, de Tronic plaids met intense pigmentgradaties, Pilot met een juweelachtige schittering en Argo, een geweven mohair met een uiterlijk dat doet denken aan een luxueuze schapenvacht. Deze ontwerpen sluiten weer bij onder andere Balder en Vidar die met hun subtiele patroon en lichte velours, gebaseerd zijn op het werk van de Zweedse textielontwerpster Fanny Aronson. 

Wie een stoel wil bekleden met deze haute-couture stoffen of een nieuw kussen wil voor op de bank, moet nog even geduld hebben. Vanaf midden maart zal de collectie te koop zijn in geselecteerde winkels.

Reageer op dit artikel