nieuws

Winnaars Material Xperience awards bekend

Architectuurproducten

Tijdens de Material Xperience op de Bouwbeurs werden donderdagmiddag de prijswinnaars bekend gemaakt van drie awards. De uitbreiding van het stedelijk museum door Benthem Crouwel Architecten en Holland Composites is het winnende project van de Co-Creation Award. De Peanut Shell Board sleepte de Materia Award binnen. En als laatste werd de Material Xperience Award uitgereikt aan Twentinox voor zijn LED Media façade.

Winnaars Material Xperience awards bekend

Uitbreiding Stedelijk museum door Benthem Crouwel Architecten en Holland Composites

De jury sprak van een ‘uniek project, met een technische zeer vernufte gevel en bijzondere uitstraling’. De Co-Creation Award werd door Materia uitgeschreven om samenwerking tussen architect en producent te stimuleren. Daarin is het Stedelijk museum een innovatieve samenwerking geweest tussen Benthem Crouwel Architecten en Holland Composites. De gevel aan het museumplein wordt gedomineerd door een witte luifel, ook wel ‘de badkuip’ genoemd. Het dak en de gevel van koolstof sandwichpanelen lopen hier naadloos in elkaar over.

Peanut Shell Board van Kokoboard wint Materia Award

Voor de Materia Award zijn tien materialen van verschillende bedrijven genomineerd door de Quality Council van Materia. De uiteindelijke winnaar, het meest innovatieve en inspirerende materiaal, is gekozen door het publiek van de Bouwbeurs. Peanut Shell Board is een biocomposiet plaatmateriaal gemaakt uit restafval van het oogsten van pindanoten. Door een procedure met hoge druk, temperatuur en formaldehyde vrij bindmiddel ontstaat een hard materiaal. In verschillende interieurs is het al toegepast.

  Samples van

Twentinox Led Media façade prijswinnaar van de Material Xperience Award

Via een online stemmodule werden tien producenten voor hun meest innovatieve materiaal genomineerd. Twentinox rolde daar als winnaar uit. Een roestvrijstalen frame dient als drager voor LED-panelen. De montage, het verwijderen en uitbreiden is zeer eenvoudig. In de nieuwe Amsterdamse concerthal Ziggo Dome zijn de panelen grootschalig toegepast.

  Twentinox Led Media façade van de achterzijde gezien

Materia Xperience vindt plaats tot en met 9 februari 2013 in de Jaarbeurs in Utrecht.

 

Reageer op dit artikel