blog

Blog – Continue verbetering – van producten én van jezelf

Architectuurproducten

Toen ik zo’n twee jaar geleden gebeld werd of ik misschien bij Kingspan Insulation aan de slag wilde, was de keuze snel gemaakt. Een baan als procesoperator bij Kingspan betekende voor mij een kans om te bouwen aan mijn toekomst.

Blog – Continue verbetering – van producten én van jezelf

 

Kwaliteit staat voorop
Want bij Kingspan leer ik vrijwel elke dag weer bij. Als procesoperator op onze locatie in Tiel werk ik voornamelijk aan het begin van een productielijn. We werken in ploegen. Vaak begin ik ’s ochtends met het starten van een machine, om vervolgens een run te draaien. Tijdens zo’n run houd ik de diverse parameters en flows in de gaten, om het productieproces hierop aan te passen. Een belangrijk onderdeel van mijn werk is de samenwerking met de kwaliteitscontrole. Kwaliteit staat voorop bij Kingspan en we zorgen er met elkaar voor dat die kwaliteit optimaal is. Naast de productielijn houd ik me ook bezig met grondstofleveringen en transporten – denk aan het lossen van tankwagens en materialen en de bijbehorende boekhouding. Aan het eind van een run gaan we vervolgens vaak aan de slag om machines af te breken, schoon te maken en klaar te maken voor een volgende productierun.

 

Samen om de tafel
Al met al een hele veelzijdige baan. Van vervelen is nooit sprake, want er is altijd iets te doen en te leren. Zo wordt het productieproces continu verbeterd. Een van de nieuwste ontwikkelingen is een machine waarmee we het folie op ons isolatieschuim automatisch positioneren. Dat gebeurde eerst met de hand, en het scheelt nu veel tijd en moeite. Ook aan producten werken we continu. Op dit moment werk ik alleen met Kooltherm-producten, die bekend staan als ultradun materiaal met de beste isolatiewaarde. Om dat imago waar te maken werk ik als operator veel samen met onze Research Development-afdeling (RD). Als operator speel je namelijk een grote rol bij het verbeteren en innoveren van producten. Wij zijn degenen die testen of een product werkt of niet, en wijzen RD op fouten of problemen. Vaak gaan we dan om de tafel zitten om te kijken hoe we een product samen kunnen verbeteren. De ene keer is dat het toevoegen van grondstoffen, de andere keer het veranderen van de mengverhouding. Tijdens de kwaliteitscontrole kijkt men vervolgens naar het effect op de kwaliteit van het product.

Nét dat stapje extra
Goede communicatie is in dit soort gevallen van groot belang – we werken immers samen aan de kwaliteit van een product. Ik ben blij dat Kingspan op dit gebied altijd voorop wil lopen in de markt. Het is in mijn ogen belangrijk om vooruit te denken en een stapje extra te doen, om te voorkomen dat je wordt ingehaald door concurrenten. Ook voor mezelf probeer ik elke dag meer te leren en te ontdekken. Zo heb ik kortgeleden – samen met mijn productiecollega’s – een VAPRO-opleiding afgerond. Daardoor heeft iedereen nu kennis over de hele productielijn en weten we wat er op welk punt in het proces gebeurt. Wel zo handig als je streeft naar de allerbeste producten.

Meer weten over de service van Kingspan Insulation? Klik hier voor meer informatie!

Reageer op dit artikel