artikel

Loft – circulair tafelprogramma door Drentea

Architectuurproducten

Drentea introduceert het door Marcel Schouten ontworpen circulaire tafelprogramma ‘Loft’. De opdracht was een duurzaam tafelprogramma te maken dat wat huiselijker, wat menselijker, minder streng en eleganter zou worden.De tafels zijn gemaakt van 100 procent recyclebare grondstoffen: plaatstaal, FSC hout en biobased materialen.

Loft – circulair tafelprogramma door Drentea

Loft is volledig circulair ontworpen. Zo wordt restmateriaal tijdens de productie hergebruikt tot hoekstukken en onderdelen voor de tafels. Hiervoor is een volledig nieuwe recycle pers geplaatst binnen de productie van Drentea, waarbij rest metaal wordt verzameld, geperst tot een blok en wordt verwerkt tot een  hoekverbinding van gietijzer. Daarnaast is er een variant met  houten frame waarbij de poten zijn gemaakt van restmateriaal wat vrij komt bij de productie van multiplex tafelbladen van Drentea.

De tafel is stoer door het plaatmateriaal, elegant door de zwevende hindepoot en de vormgeving maakt de tafel eenvoudig combineerbaar in elke ruimte.
Loft kan als vergadertafel dienen, als teamtafel maar kan ook perfect toegepast worden in de woonomgeving.

Reageer op dit artikel