artikel

Unieke vormgevingsmogelijkheden met Les Couleurs® Le Corbusier

Architectuurproducten

Le Corbusier is één van de beroemdste architecten van de 20e eeuw. Het kleurontwerp van gebouwen en het effect van kleur waren net zo belangrijk als voor hem als de plattegrond of de vorm. En zo creëerde hij gedurende tientallen jaren een kleurensysteem dat nu nog steeds uniek is.

Unieke vormgevingsmogelijkheden met Les Couleurs® Le Corbusier

De ‘Polychromie architecturale’ is gebaseerd op de artistieke selectie van pigmenten en het herhalen van uitgelezen grondtonen. Alle 63 kleuren zijn kleuren uit de natuur en alszodanig doorgaans harmonisch. Elke kleur kan gecombineerd worden met iedere andere kleur uit het systeem. Dit onderscheidt de “Polychromie architecturale” van andere kleursystemen. Daarmee is het een uniek instrument. Integrale ruimtelijke ontwerpen kunnen zo ook allesomvangend worden vertaald.

Les Couleurs®Le Corbusier

Op grond van het opmerkelijke vermogen tot combineren en de bijzondere kleurdiepte inspireert het kleurenpalet nog steeds. Wereldwijd exclusief biedt JUNG haar tijdloze programma LS 990 aan in de kleuren van Les Couleurs® Le Corbusier. Om de kleurdiepte juist weer te geven, worden de schakelaars in een speciaal proces met de hand gelakt.

Harmonische, uitgebreide, keuzemogelijkheden
Puristische vormgeving wint in de moderne interieurarchitectuur meer en meer terrein. Met
LS ZERO in Les Couleurs® Le Corbusier kan het handgelakte schakelmateriaal ultra vlak worden ingebouwd in meubels, stucwerk en holle wand. Daarmee bereikt vormgeving een volledig nieuwe architectonisch kwaliteit.

Om ruimtes met de combinatie van kleurtonen de juiste sfeer te verlenen is een ware kunst. Het tijdloze LS 990 in Les Couleurs® Le Corbusier maakt unieke statements, zowel bij enkele accenten als bij veelomvattende kleurconcepten. Naast conventionele schakelaars, contactdozen of dimmers zijn er ook bedienunits voor gebouwbeheerssystemen in dit unieke kleurensysteem. Hiermee kan het SMART HOME in Les Couleurs® Le Corbusier gerealiseerd worden.

Les Couleurs®Le Corbusier

Bezoekt u ook onze JUNG stand V 29 op Design District op 7, 8 en 9 juni in de Van Nellefabriek in Rotterdam.

Meer weten over Les Couleurs® Le Corbusier, klik dan hier

Adv Schakelmateriaal_Jung_3 op een rij

 

Reageer op dit artikel