artikel

Alape’s millimeter maatwerk

Architectuurproducten

Sanitaire maatwerkoplossingen zijn binnen het openbare en semi-openbare segment wenselijk. Flexibiliteit, duurzaamheid en individualiteit van het product zijn cruciale kenmerken voor een mooie en natuurlijke integratie binnen de ontworpen omgeving. Alape excelleert in maatwerkoplossingen voor publieke wasruimtes.

Alape’s millimeter maatwerk
Metaphor

Het merk uit Duitsland produceert alle waskommen en wastafels van geglazuurd staal. Dit voor Alape karakteristieke materiaal is licht van gewicht, harder dan graniet of smaragd en kenmerkt zich door een hoge slagvastheid. Bovendien is het gesloten, niet poreuze oppervlak volledig hygiënisch – waardoor makkelijk schoon te maken -, duurzaam corrosiebestendig en kleur-, kras- en slijtvast. Zelfs tegen klimatologische invloeden en sterke ultraviolette straling is het briljant gekleurde glazuur bestendig.

De onvergelijkbare vormzuiverheid van Alape waskommen kan uitsluitend bereikt worden met geglazuurd staal én door de grote mate van ambachtelijk vakmanschap. De precieze lijnen, strakke vormen en rechte hoeken van het 3mm flinterdunne geglazuurde staal zorgen voor een zuiver esthetisch design. Tijdens het omvormingsproces van de stalen plaat in een waskom, is maximale flexibiliteit mogelijk voor individuele vormgeving. Vanwege deze unieke eigenschappen én de maximale flexibiliteit voor maatwerk zijn Alape waskommen uiterst geschikt voor particulieren, het semi-openbare segment en publieke ruimtes. De nieuwe eigenzinnige toiletruimten van luchthaven Schiphol etaleren de vakkundige customized mogelijkheden van Alape waskommen, vervaardigd van geglazuurd staal.

Alape Sanitair

Custom-made wastafels

Een geglazuurd stalen waskom is, in tegenstelling tot keramiek, niet aan een vooraf gedefinieerde gietvorm gebonden. Daardoor blijft de waskom binnen het productieproces voor speciale uitvoeringen continu veranderbaar. Met behulp van één van de velen malvormen, wordt de stalen plaat namelijk omgevormd tot waskom. Iedere positionering van de waskom, de kraangaten, overloop en andere gewenste uitsparingen voor o.a. armaturen, lotiondispensers en tissuehouders is op de millimeter nauwkeurig individueel te bepalen. Een lasersysteem snijdt nauwkeurig de contouren uit de ruwe vorm, evenals de gewenste uitsparingen voor montagegaten. Als een beschermende huid worden vervolgens de afzonderlijke glazuur lagen met de hand gespoten. Ook kan er ingespeeld worden op specifieke verwerking met bijvoorbeeld HPL of plaatstalen platen. Voor speciale projecten is het zelfs mogelijk waskommen te fabriceren in specifieke ralkleuren.

Alape Sanitair

Luchthaven

Vanuit de visie om de behoeftes en de wensen van de reizigers zo optimaal mogelijk in te vullen, heeft luchthaven Schiphol in lounge 3 enkele toiletruimtes geactualiseerd. Voor veel reizigers is het sanitair een belangrijke voorziening. Even uit de hectiek, even tijd voor jezelf. De luchthaven heeft in deze publieke ruimte een sfeervolle oase van rust weten te creëren. Onderdeel van deze eigenzinnige toiletruimte is de ronde wastafel van Alape. Speciaal voor dit project heeft Alape deze wastafel met rondingen vervaardigd. Bij een ander renovatieproject op de luchthaven zijn, ter vervanging van een ander type wastafel, de montage gaten in de wastafel precies daar gemaakt, waar de oude zich bevonden, waardoor er niet opnieuw geboord hoefde te worden voor gaten. Alape biedt op deze wijze individuele wastafeloplossingen voor ieder project.

Alape Sanitair

Meer informatie over wastafeloplossingen is te vinden op www.alape.com


Alape Sanitair

Reageer op dit artikel