artikel

Reductie als statement

Architectuurproducten

Puristische vormgeving wint meer en meer terrein in de interieurarchitectuur. Vloeiende, vlakke overgangen tussen vlakken en bouwelementen zijn in de mode. Fabrikanten van deuren, ramen, beslag en verlichting bieden reeds oplossingen die rekening houden met de eisen van architecten en interieurontwerpers: deurkozijnen kunnen vlak in het stucwerk worden opgenomen, spots kunnen zonder zichtbare materiaalovergang worden geïntegreerd in het plafond. In de elektrotechnische installatie ontbrak tot voorkort nog een concept dat een consequente vlakke inbouw van de bedienpunten mogelijk maakte. Met LS ZERO is er nu de mogelijkheid om schakelmateriaal vlak in te bouwen in meubels, stucwerk en holle wanden.

Reductie als statement

De ontwikkeling van een inbouwvariant is ontwikkeld over een lange tijdspanne, samen met architecten en andere deelnemers aan het bouwproces, zodanig dat er geen speciale inbouwdozen of bijzondere werktuigen nodig waren. Tal van testen en vele malen uitproberen brachten de ervaring voor het huidige resultaat.

JUNG-Referenz-Bonn-2_LS-ZERO

De installatie vindt plaats met reguliere componenten. De inbouw in meubels wordt gerealiseerd door frezen door de interieurbouwer/timmerman. Het resultaat: met LS ZERO is de ultra vlakke montage mogelijke in meubels. Badkamermeubels of keukenfronten vormen hiermee een vloeiende overgang met schakelaars en contactdozen; interieurconcepten worden zo een stringent designstatement.

JUNG_LS_ZERO_HKZ_MG_1160_CMYK  JUNG-Referenz-Bonn-8-2_LS-ZERO

LS ZERO is leverbaar in het pure alpine wit en de matte kleuren van Le Corbusier® Le Corbusier. Voor verlichting, temperatuur, jaloezieën, multimedia en Deurcommunicatie tot aan bedienen van Smart Home functies, kunnen er meer dan 200 functies worden gerealiseerd. Voor deze uitmuntende eigenschappen is LS ZERO meerdere keren onderscheiden. Onder andere met de German Design Award 2017, de Iconic Award 2016 en de Archiproducts Design Award 2016.

https://www.jung.de/nl/5281/producten/noviteiten/ls-zero/

Schakelkasten_Jung_reductie

Reageer op dit artikel