nieuws

Dhooge & Meganck en Dertien12 winnen ontwerpwedstrijd Wingene

Architectuur

Dhooge & Meganck en Dertien12 winnen ontwerpwedstrijd Wingene
Beeld Dhooge & Meganck en Dertien12

Dhooge & Meganck en Dertien12 hebben, na een Open Oproep van de Vlaams Bouwmeester, samen de ontwerpwedstrijd gewonnen voor de verbouwing van het gemeentehuis en de bouw van een nieuw vrijetijdscentrum in Wingene.

Om meer groene open ruimte te vrijwaren, kozen de ontwerpers ervoor om de theaterzaal te stapelen bovenop de bestaande school en bibliotheek, tegen het masterplan in. Die gebouwen worden opnieuw geactiveerd en krijgen vier accentvolumes in de vorm van rondingen, die een aanknoping maken met het parklandschap. Studio Basta staat in voor het landschapsontwerp en Wouter Deprez werkt aan een kunstintegratieproject.

Beeld Dhooge & Meganck en Dertien12

Het idee van de pandgang rond de bestaande speelplaats die al in het oorspronkelijke masterplan aanwezig was, hebben de ontwerpers behouden.

Naast de bouw van een nieuw vrijetijdscentrum wordt het gemeentehuis gerenoveerd en uitgebreid. Lees meer op architectura.be>>

Lees ook:

Reageer op dit artikel