nieuws

Ontwerp MPavilion 2019 door Glenn Murcutt gepresenteerd

Architectuur

Ontwerp MPavilion 2019 door Glenn Murcutt gepresenteerd
Beeld Two Feathers

De Naomi Milgrom Foundation heeft het ontwerp vrijgegeven voor het MPavilion 2019. Het paviljoen, gelegen in Queen Victoria Gardens in Melbourne is het zesde in een doorlopende serie en is tijdens de Australische zomer het onderkomen voor verschillende evenementen. Het ontwerp dit jaar is van Glenn Murcutt. Het verfijnde, witte minimalistische ontwerp weerspiegelt de belangrijke bijdrage van Murcutt aan klimaatgevoelige architectuur.

Het ontwerp voor het MPavilion 2019 bevestigd de reeds lang bestaande interesse van Pritzker-Prize winnaar Glenn Murcutt in gebouwen die efficiënt gebruik maken van de locatie- en klimatologische omstandigheden. Met uitzicht op de rivier en de skyline van de stad bestaat dit op het klimaat reagerende paviljoen uit een rechthoekig plan van 230 m2 (oppervlakte circa 316 m2) met stalen frames die de vleugelachtige spanten ondersteunen.

MPavilion 2019 door Glenn Murcutt

Gespannen, doorschijnend weefsel zijn om de spanten gewikkeld en vormen een dakbedekking. Het resultaat is een slank en aanpasbaar MPavilion met een ‘zwevend’ wit dak dat ’s nachts van binnen zal worden verlicht.

MPavilion 2019 door Glenn Murcutt MPavilion 2019 door Glenn Murcutt MPavilion 2019 door Glenn Murcutt MPavilion 2019 door Glenn Murcutt

Lees ook:

Reageer op dit artikel