nieuws

Cesar Pelli (92) overleden

Architectuur

Cesar Pelli (92) overleden
Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur Maleisië

Cesar Pelli, de Argentijnse ontwerper van onder andere de Petronas Twin Towers in Maleisië, is op 92-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het Argentijnse staatspersbureau Télam vrijdag bekend gemaakt. Pelli werd beschouwd als een van de grote meesters van de moderne architectuur.

Pelli groeide op in Argentinië en studeerde architectuur aan de universiteit van Tucumán in het uiterste noordwesten van het land. Na zijn studie verhuisde hij naar de Verenigde Staten waar hij in 1977 zijn eigen architectenbureau oprichtte. Inmiddels heeft het kantoor in New Haven, Connecticut ook vestigingen in New York, Abu Dhabi, San Francisco, Tokio en Shanghai.

Pelli’s bekendste werk zijn de Petronas Twin Towers in Maleisië.  Met 452 meter hoogte waren ze destijds de hoogste torens ter wereld. Verder ontwierp hij het financieel centrum in New York, de Canary Wharf Tower in Londen en renoveerde hij het Museum of Modern Art in New York. In Den Haag ontwierp hij de Zürichtoren.

Den Haag Zurich Toren

De Zurichtoren in Den Haag (of op zijn Haags de citruspers)

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel