nieuws

Tiny [BAU]Haus bij Het Nieuwe Instituut

Architectuur

Tiny [BAU]Haus bij Het Nieuwe Instituut

Het Tiny [BAU]Haus van het Duits Verkeersbureau (DZT) en DUS Architects reist door Europa en strijkt van 11 april tot 5 mei 2019 neer bij Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. In het 3D-geprinte huisje kunnen bezoekers de drie Bauhauslocaties Weimar, Dessau en Berlijn met al hun zintuigen beleven. Met behulp van virtual reality kunnen ze zelfs een kijkje nemen in de werkkamer van Walter Gropius, die gereconstrueerd is in samenwerking met de Bauhausuniversiteit.

Toelichting HNI – Met het Tiny [BAU]Haus verkent het Duits Verkeersbureau parallellen tussen de actualiteit en de omstandigheden waarin Bauhaus een eeuw geleden werd opgericht. De projectgroep herkent in de hedendaagse beweging van zogenaamde ‘tiny houses’, waarmee grotestadsbewoners hun ecologische voetafdruk proberen te beperken, bijvoorbeeld het engagement van de Bauhäusler van weleer. Het ontwerp van DUS Architects (uitgevoerd door Aectual) echoot op zijn beurt de innovatie en experimenteerdrang die Bauhaus typeerden.

Tiny-BAUHAUS - HNI Rotterdam

Tournee

In het kader van de wereldwijde jubileumviering reist dit miniatuurgebouw langs steden als Amsterdam, Parijs, Barcelona, Marseille, Wenen, Praag, Boedapest en Kopenhagen. Overal waar de tournee landt, worden presentaties en evenementen georganiseerd. In Rotterdam komt Tiny [BAU]Haus bij Het Nieuwe Café te staan, waar het een soort prelude vormt op de tijdelijke academie Neuhaus.

Tiny-BAUHAUS - HNI Rotterdam

Tiny [BAU]Haus, Rotterdam, Het Nieuwe Instituut, 11 april – 5 mei 2019. Gratis toegang

Lees ook:

Foto's

Reageer op dit artikel