nieuws

‘Ellen van Loon op zijspoor gezet bij renovatie Binnenhof’

Architectuur

‘Ellen van Loon op zijspoor gezet bij renovatie Binnenhof’

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde AD zal Ellen van Loon (OMA) op een zijspoor worden gezet bij de renovatie van de Tweede Kamer. Staatssecretaris Knops (CDA) heeft maandag overleg over de renovatieplannen met directeur-generaal Annet Bertram van het RVB. De uitkomst is waarschijnlijk dat Van Loon zich alleen nog op de achtergrond met de renovatie mag bemoeien.

Om te voorkomen dat de renovatie van het Binnenhof – die volgend jaar moet beginnen en een half miljard euro kost – vertraging oploopt, wordt met spoed gezocht naar een opvolger voor Van Loon. Dat wordt waarschijnlijk de 76-jarige Pi de Bruijn, die in 1992 tekende voor de nieuwbouw van de Tweede Kamer. Op dit moment is De Bruijn al ingeschakeld om de plannen van Van Loon te herzien.

Wij hebben de betrokkenen om een reactie gevraagd. In een later stadium komen wij hierop terug.

 

De uitkomst van het overleg aanstaande maandag is waarschijnlijk (zo schrijft het AD) dat Van Loon zich alleen nog op de achtergrond met de renovatie mag bemoeien. De Bruijn wordt dan de leidende architect. Van Loon wil vooralsnog van geen wijken weten: ze laat aan deze krant weten dat haar architectenbureau een contract heeft voor het voorlopige én definitieve ontwerp van de renovatie.

Van der Pol

Liesbeth van der Pol van het Amsterdamse bureau DOK Architecten, stopte onlangs met haar werkzaamheden. Zij werd in 2017 aangesteld als een van de twee coördinerend architecten van het megaproject. Volgens betrokkenen is zij aan de kant gezet vanwege onvrede over haar functioneren.

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel