nieuws

Boek: Stadsschetsen – Steden om van te houden, getekend en beschreven door Matthijs de Boer

Architectuur

Boek: Stadsschetsen – Steden om van te houden, getekend en beschreven door Matthijs de Boer
Boek: Stadsschetsen – Steden om van te houden, getekend en beschreven door Matthijs de Boer

Naar aanleiding van de drukbezochte tentoonstelling ‘Twintig jaar tekenen’ publiceert Matthijs de Boer nu het boek ‘Stadsschetsen’. In het boek komen dertien ‘steden om van te houden’ aan bod. Getekend en beschreven door Matthijs de Boer (mdbs).

“Komt er ook een boekje van?,” was de veelgehoorde vraag bij de tentoonstelling ‘Twintig jaar tekenen’ eind vorig jaar. Reden voor Matthijs de Boer om zijn schetsen te bundelen in het boek ‘Stadsschetsen’.

Zorgvuldig kijken

“Stedebouw is een vak van communicatie. Ons communicatiemiddel bij uitstek is de tekening. Tekenen leert je zorgvuldig kijken. En zorgvuldig kijken is weer een voorwaarde voor een goed ontwerp,” aldus Matthijs de Boer.

“De afgelopen twintig jaar heb ik op reizen in diverse Europese landen kleine observaties van dorpen, steden en landschappen vastgelegd in zwarte inkt op handzaam formaat papier. Oefeningen in kijken en vastleggen. Oefeningen in het weergeven van de essentie van een plek, het karakter, de sfeer.”

Boek: Stadsschetsen - Steden om van te houden, getekend en beschreven door Matthijs de Boer

Eerder schreef Matthijs de Boer het boek ‘Binnen in de stad – ontwerp en gebruik van publieke interieurs’ (uitgegeven door Trancity/Valiz).

‘Stadsschetsen’ is verkrijgbaar bij een aantal Rotterdamse boekhandels of direct te bestellen via info@mdbs.nl voor €19,90 + verzendkosten.

Lees ook

Reageer op dit artikel