nieuws

MAXWAN en MASA architects winnen post-olympische ontwikkeling Sotsji

Architectuur

MAXWAN is in samenwerking met MASA architecten en TPO Reserve de winnaar van Imeretinka 2.0, een prijsvraag voor een post-olympische ontwikkeling van het laagland van Imeretinskaya (Sotsji).

MAXWAN en MASA architects winnen post-olympische ontwikkeling Sotsji
Impressies: MAXWAN

Het winnende masterplan van MAXWAN, MASA en TPO Reserve zien voor het gebied levendige en duurzame vakantieoorden als invulling waar naast toeristen ook de bevolking permanent kan wonen. Het plan bestaat naast iconische gebouwen uit gebouwen met een menselijke schaal, beschermde natuur, moderne groene openbare ruimtes, stedelijke boulevards met steegjes en ruimtes voor evenementen en dagelijkse activiteiten.

Maxwan_Sotsji_Topresortstad

Topresortstad

Om van Imeretinka 2.0 een topresortstad te maken zijn een aantal voorwaarden verbonden. Zo is er, naast het huidige wegennet, behoefte aan een straatwandeling (The Loop) die wandel- en fietstochten biedt met winkels en cafés en die alle buurten met elkaar gaat verbinden. Een andere voorwaarde is dat het groen onderdeel wordt van een groter ecologisch netwerk, er een duidelijke stedelijke structuur nodig is voor het maken van een duurzame stadsplanning.

Maxwan_Sotsji_Topresortstad

Wijken, wegen en parkeren

Een stad bestaat uit buurten. Imeretinka 2.0 krijgt naast de bestaande vier wijken van Imeretinsky zes nieuwe buurten. Net zoals wijken en buurten is er ook behoefte aan parkeerruimte. Ondergronds parkeren wordt tot een minimum beperkt, niet alleen vanwege de negatieve milieueffecten maar ook het hoge overstromingsrisico van de Imereti Lowlands. Het wegennet, nu nog gedomineerd door asfalt, wordt aangepast aan een groen ontwerp voor een badplaats.

Meer resultaten voor ‘Sotsji’

Foto's

Reageer op dit artikel