nieuws

Laatste keer rondlopen in de Noord/Zuidlijn Amsterdam

Architectuur

Op 22 juli opent de Noord/Zuidlijn in Amsterdam. De stations zijn zo goed als af en op dit moment vindt er een intensief testprogramma plaats. Op zaterdag 20 januari kan het publiek nog een keer de zes metrostations bezichtigen.

Benthem Crouwel was gedurende deze jaren verantwoordelijk voor het ontwerp van de stations. Deze kenmerken zich door een duidelijke identiteit over de complete lijn, waarbij daglicht de reiziger helpt om zich te oriënteren.

Ruim twintig jaar is er gebouwd aan de Noord/Zuidlijn. De nieuwe metrolijn verbindt Amsterdam-Noord met het station van Amsterdam-Zuid. Nu nadert het project na al die jaren de voltooiing.

Open Dag

Tijdens de Open Dag op 20 januari zijn zes stations te bezoeken: Noorderpark, Centraal Station, Rokin, Vijzelgracht, De Pijp en Europaplein. Onderstaande video geeft alvast een mooi beeld van wat de bezoekers te wachten staat.

 Wil je graag nog een laatste keer rondkijken bij de Noord/Zuidlijn? Alle ondergrondse stations zijn op zaterdag 20 januari te bezichtigen op de laatste Open Dag.

Lees verder

Reageer op dit artikel