nieuws

Genomineerden Architectuurprijs Nijmegen 2017 bekend

Architectuur

Dit jaar wordt door het Architectuurcentrum Nijmegen de zesde Architectuurprijs Nijmegen uitgereikt. Uit de 25 inzendingen zijn door de vakjury tien projecten genomineerd. Voor de publieksprijs kan tot 28 januari worden gestemd.

De tien genomineerde projecten zijn:

  • Kloostertuin Brakkenstein, diederendirrix uit Eindhoven
  • De Lentloperbrug, Ney & Partners uit Brussel (B)
  • Basisschool de Klokkenberg, Bendien / Wierenga architecten uit Amsterdam

De Lunet (Handelskade) door Vera Yanovshtchinsky architecten uit Den Haag. Foto: Ronald Tilleman

Zaligebrug Nijmegen door NEXT Architects

Als onderdeel van het project ‘Ruimte voor de Rivier’ is gestart om de uiterwaarden te herschikken om ruimte te geven aan de hoeveelheid water. De Zaligebrug (Citadelbrug) is onderdeel van dit programma en verbindt het nieuwe eiland Veur-Lent met de noordelijke Waaloever na de realisatie van de dijkverlegging. De 200 meter lange brug is vormgegeven als onderdeel van de padenstructuur in de uiterwaarden, een brug zonder begin en eindpunt. De brug wordt op het land doorgetrokken waardoor de overgang tussen maaiveld en kunstwerk soepel en geleidelijk is. Foto Rutger Hollander

Alle inzendingen dingen mee naar de Publieksprijs. Tot en met 28 januari kan het publiek stemmen via Architectuurcentrum Nijmegen. De winnaars worden op 29 januari bekend gemaakt. Ook wordt dit jaar voor het eerst een aanmoedigingsprijs uitgereikt voor projecten met een bijzondere duurzaamheidsprestatie.

Reageer op dit artikel