nieuws

Entreegebied Campus Bio Science Park

Architectuur

Na een uitgebreide selectieprocedure hebben de Universiteit Leiden en de gemeente Leiden Yisheng Development gekozen voor de ontwikkeling van het entreegebied, een nieuw deel van de Campus Leiden Bio Science Park. Het ontwerpteam bestaat uit VenhoevenCS, Paul de Ruiter architecten en Landlab. In het nieuwe entreegebied rond het Universitair Sportcentrum komen huurwoningen, winkels, horeca en andere collectieve voorzieningen.

Belangrijk onderdeel van het project is de vorming van een gemeenschap van studenten, bewoners en bedrijven op de campus. Deze ambitie komt voort uit het masterplan van universiteit en gemeente voor de verdere ontwikkeling van het Leiden Bio Science Park. De gemeenschap ontstaat door toevoeging van collectieve ruimtes, voor binnen en buiten. Het entreegebied wordt autoluw, met voetgangers en fietsers als hoofdgebruikers.

Het entreegebied gaat aansluiten op een campusplein dat de Universiteit Leiden laat ontwerpen en aanleggen. Ook wordt gewerkt aan de 2e fase van het Gorlaeus Building voor de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, de sloop van oude laboratoria, en een nieuw sportcentrum. Aan weerszijden van het entreegebied komen parkeergarages. Ook worden circa 1000 huurwoningen gebouwd voor onder andere studenten, medewerkers en gastonderzoekers van de universiteit.

Samenwerkende partijen

Ontwikkelaar en investeerder Yisheng Group geeft voor de ontwikkeling leiding aan een ontwikkelteam bestaande uit Lingotto, RED+ en Realnomics en een ontwerperteam met VenhoevenCS, Paul de Ruiter architecten en Landlab. Voor de exploitatie is studentenhuisvester Student Experience aan boord. Het duurzame ontwerp van Yisheng sluit aan op het principe van het Hollandse landschap met lange zichtlijnen, veel groen en water en inheemse bomen en planten. Dit is in lijn met het streven om de biodiversiteit op het Bio Science Park te verbeteren. `

Lees meer

 

 

 

Reageer op dit artikel