nieuws

DuPont selecteert Ector Hoogstad Architecten

Architectuur

DuPont selecteert Ector Hoogstad Architecten

In het Leidse Bio Science Park verrijst de komende jaren een nieuw lab/kantoorgebouw voor het Amerikaanse DuPont Industrial Biosciences. De opdracht voor het realiseren van dit nieuwe onderkomen is na een competitie gegund aan een consortium bestaande uit Dura Vermeer, ABT, L3Q en Ector Hoogstad Architecten.

Het ontwerp bestaat uit een drielaags gebouw op een plint met parkeervoorzieningen. Het gebouw zelf bestaat uit twee flexibele vleugels die verbonden zijn door een voorzieningenblok cluster en samen een trapeziumvormig atrium omarmen. De beide vleugels zijn kolomvrij en lenen zich mede dankzij een flexibel een aanpasbaar installatieconcept uitstekend voor de implementatie van alle denkbare configuraties van kantoren en labs. Het atrium bevat de centrale receptie, een vergadercentrum en een restaurant.

Een doordacht stelsel van bruggen en trappen verbindt alle verdiepingen en zorgt voor een boeiende en inspirerende verblijfsplek in het teken van ontmoeting en uitwisseling. Met één wandeling door het atrium krijgen bezoekers straks een volledig beeld van de activiteiten van DuPont op deze locatie, die met name draait om de ontwikkeling van enzymtechnologie. Transparantie en daglicht zijn belangrijke aspecten van het ontwerp, die in de gevels nadrukkelijk tot uitdrukking komen. Die aspecten hangen ook samen een met duurzame en gezonde werkomgeving.

Het gebouw zal worden opgeleverd met een BREEAM Excellent certificaat. In januari 2020 moet het onderkomen klaar zijn voor gebruik.

Reageer op dit artikel