nieuws

De Zwarte Hond lanceert serious game: Kettingreactie

Architectuur

De Zwarte Hond lanceert serious game: Kettingreactie

Nederland staat de komende jaren voor een aantal grote transities. In 2030 willen we de klimaatdoelen van Parijs gehaald hebben, in 2040 moeten er een miljoen extra woningen zijn gebouwd en in 2050 willen we een circulair draaiende economie hebben. Maar ook een gezonde bevolking, economische vitaliteit, aantrekkelijke natuur en optimale bereikbaarheid zijn opgaven die hoog op onze agenda staan.

Met Kettingreactie wil De Zwarte Hond overheden, ontwikkelaars en ontwerpers uitdagen om niet één opgave tegelijk aan te pakken, maar om er meerdere te combineren, om zo slimme, integrale oplossingen te vinden voor hun dorpen en steden. Oplossingen die een multiplier-effect hebben. Op die manier hebben investeringen een optimaal rendement en wordt er eenvoudiger draagvlak gecreëerd.

Daan Zandbelt heeft net het eerste exemplaar van erious game Kettingreactie overhandigd aan Jos Melchers. Beeld via twitter

Ontwikkelaars, ontwerpers en overheden kunnen met Kettingreactie zelf aan de slag om te onderzoeken hoe in hun gemeente, buurt of project zo veel mogelijk bijvangst en dubbele doelstellingen kunnen worden gerealiseerd. Misschien kan de woningbouwopgave de energieopgave helpen, of kan de mobiliteitstransitie worden ingezet om de gezondheid van de bevolking te stimuleren. Combineer de 40 instrumentkaarten en ontdek wat er allemaal nog meer mogelijk is.

In 2017 presenteerde het ontwerpbureau voor architectuur en stedenbouw het positief ontvangen Verdichtingsspel. Dit spel liet de spelers ervaren hoe gemeenten binnenstedelijk de woningbouwopgave kunnen oplossen.

Resultaten voor ‘De Zwarte Hond’

 

Reageer op dit artikel