nieuws

Koningin Máxima opent vernieuwde Musis Arnhem

Architectuur

Koningin Máxima opent vrijdagmiddag 12 januari 2018 het vernieuwde Musis in Arnhem. De historische ‘Muzenzaal’ is door Van Dongen-Koschuch Architects & Planners geheel gerenoveerd en verbonden met de in mei opgeleverde Parkzaal. Musis is daarmee een multifunctioneel ‘huis voor muziek’ van Arnhem en de regio en tevens thuisbasis van Het Gelders Orkest.

Koningin Máxima opent vernieuwde Musis Arnhem
Musis Sacrum door Van Dongen-Koschuch Architects & Planners is de winnaar in de categorie Renovatie van de NRP Gulden Feniks 2018. Foto: Bart van Hoek

De nieuwe uitbreiding van Musis Sacrum is een compact volume met een efficiënte logistiek en een excellente multifunctionele Parkzaal. De entrees en rondlopende foyers zijn verdiepingshoog voorzien van glas waardoor het publieke programma zich direct verhoudt tot het park. De nieuwe muziekzaal kijkt met een tien meter hoge glazen wand uit op het park, waardoor het groen een wezenlijk onderdeel vormt van de unieke muzikale beleving. Daarbij kan een substantieel deel van de glazen wand opengeschoven worden, zodat een ‘gedraaid’ orkest voor het park, als auditorium, kan spelen.

Musis Sacrum is een van de genomineerden van de ARC17 Detail Award. Winnaar is Bezoekerspaviljoen Park Vijversburg door STUDIO MAKS & JUNYA.ISHIGAMI+ASSOCIATES.

Lees meer over het vernieuwde Musis Sacrum door Van Dongen-Koschuch Architects and planners

Reageer op dit artikel