nieuws

Winnaars International Architecture Awards 2017 bekend

Architectuur

De winnaars van de Internatonal Architecture Awards 2017 zijn bekend. De prijs, uitgereikt door het Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design in samenwerking met het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies gaan dit jaar naar twee Nederlandse projecten: Joolz Headquarters door Space Encounters en European HQ Calvin Klein & Tommy Hilfiger door MVSA Architects. Beide projecten krijgen de prijs in de categorie: Corporate Buildings.

Winnaars International Architecture Awards 2017 bekend
New European Headquarters Calvin Klein en Tommy Hilfiger ©MVSA Architects

Het project in de Amsterdamse Houthavens is door MVSA Architects neergezet als eerbetoon aan de frisse creatieve energie van de Amsterdamse Houthavens. De lichte kanteling van het gebouw leidt tot een bij de unieke locatie passende dynamische uitstraling. Het sky lounge dakterras geeft een spectaculair uitzicht over de stad.

Bekijk ook: ARC17 Architectuur: European HQ Calvin Klein & Tommy Hilfiger

Joolz HQ door Space Encounters

Het nieuwe Joolz hoofdkantoor is gevestigd in een bestaand industrieel pand dat bestaat uit een grote lichte fabriekshal met daarnaast een generiek kantoorpand. Het is overduidelijk waar de kwaliteit en het karakter zich bevinden, maar helaas werd de hal in de originele situatie afgesloten van de straat. Om deze disbalans op te heffen zijn alle wanden op de begane grond verwijderd, waardoor er één grote ruimte ontstaat en de hal zichtbaar wordt voor voorbijgangers.

Joolz van Space Encounters wint International Architecture Award 2017

Joolz HQ van Space Encounters. Het bureau sleepte in 2016 een nominatie voor de ARC16 Interieur in de wacht

Het project deed mee aan de eindronde van de ARC16 Interieur Awards. Bekijk het hier.

International Architecture Award 2017

De International Architecture Award 2017 wordt uitgereikt door het Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design in samenwerking met het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies. The International Architecture Awards zijn de grootste en meest uitgebreide mondiale onderscheidingen en bepalen de norm voor de beste hedendaagse architectuur.

Foto's

Reageer op dit artikel