nieuws

Opening Holland Boulevard en Rijksmuseum van NEXT Architects

Architectuur

Onlangs is de nieuwe Holland Boulevard en het Rijksmuseum op Schiphol van NEXT Architects geopend. De Holland Boulevard laat passagiers Nederland beleven, naast karakteristieke Hollandse zitkamers, kunnen zij kennismaken met het NEMO Science Center, de Airport Library en het unieke glazen paviljoen van het Rijksmuseum. Ook maakten Nederlandse ontwerpers Florentijn Hofman en Samira Boon werk speciaal voor het gebied.

Opening Holland Boulevard en Rijksmuseum van NEXT Architects
Fotografie: Thijs Wolzak en Ossip van Duivenbode

Holland Boulevard
Het Nederlandse polderlandschap diende als inspiratie voor dit uitgestrekte gebied van 5.000 m2. Het bestaat uit verschillende ‘Hollandse zitkamers’ die ieder een eigen sfeer en ambiance hebben. De strakke indeling van het Hollandse landschap geeft enerzijds reizigers met weinig tijd snel overzicht; anderzijds kunnen reizigers die langer verblijven meanderen door het landschap en de verschillende plekken rustig ontdekken. Zo wordt een verblijf op de Holland Boulevard een spannende beleving, of een tijdelijk rustoord.

NEXT_Schiphol Holland Boulevard en Rijksmuseum

Bekijk ook ARC17: Holland Boulevard – NEXT Architects

Rijksmuseum Schiphol
Het Rijksmuseum Schiphol vormt het hoogtepunt van de Holland Boulevard: een modern en innovatief kader voor de meesterwerken die het museum op Schiphol toont. Extra uitdagend waren de gebogen wanden, opgebouwd uit 10.000 glazen stroken van 7 cm die zij aan zij aan elkaar zijn gelijmd. “Deze glasconstructie is van een unieke samenstelling, die bovendien volledig circulair is opgebouwd, alle delen zijn uitneembaar,” zegt Martin Weerheim, projectleider bij Saint-Gobain Glassolutions, die de U-vormige wanden van het museum maakte.
“De semi-transparantie die zo ontstaat filtert en breekt het licht en zorgt voor een geleidelijke overgang van de hectiek van Schiphol naar de kunstschatten van het Rijksmuseum,” aldus Bart Reuser van NEXT.

Bekijk de ARC17 inzending: Rijksmuseum en Museumwinkel op Schiphol door NEXT Architects

NEXT_Schiphol-2 - Holland Boulevard Foto Thijs WOlzak en/of Ossip van Duivenbode

 

 

Reageer op dit artikel