nieuws

LIAG wint aanbesteding sportaccommodatie Reijerpark in Ridderkerk

Architectuur

LIAG heeft in samenwerking met aannemersbedrijf P. Van Leeuwen de aanbesteding gewonnen voor de Sportaccommodatie Reijerpark Ridderkerk. De opdracht betreft het ontwerpen en realiseren van een sportaccommodatie bestaande uit een multifunctionele Sporthal voor de gemeente Ridderkerk en een Clubaccommodatie voor KCR, de Korfbalcombinatie Ridderkerk. Bovendien gaat de Sporthal diverse onderwijs- en sportverenigingen faciliteren.

LIAG wint aanbesteding sportaccommodatie Reijerpark in Ridderkerk

De sportaccommodatie heeft een sober, doelmatig en tijdloos karakter. Functionaliteit in gebruik, toekomstbestendigheid en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s in het ontwerp van LIAG. De accommodatie kent een dynamisch gebruik door scholen en verenigingen en biedt onderdak aan beide doelgroepen.

Sportaccommodatie Reijerpark Ridderkerk LIAG Architecten

Het realiseren van een duurzame sportaccommodatie is een belangrijk gesteld doel. De Sporthal heeft een epc van 0, dat bijdraagt aan de doelstellingen die de gemeente Ridderkerk stelt in het kader van CO2-reductie en energiegebruik. Ook de Clubaccommodatie kent een energiezuinig karakter (25% beter dan Bouwbesluit). De gehele accommodatie heeft geen gasaansluiting en de warmwaterbereiding geschiedt door middel van warmtepompen en zonnepanelen. De sporthal wordt verwarmd door middel van vloerverwarming. Om onnodig ventileren te voorkomen wordt er gebruik gemaakt van een CO2 regeling. LED-verlichting in combinatie met aanwezigheidsdetectie dragen bij aan de beperking van het energiegebruik.

De Sporthal bestaat uit een sportvloer van 26 x 44 m conform NOC*NSF eisen. Deze vloer is op te delen in drie gelijke simultaan te gebruiken delen. De sporthal bestaat verder uit o.a. kleedruimten, tribunes, bergingen, multifunctionele ruimte en werkruimten. De Clubaccommodatie voor KCR bestaat o.a. uit een ontmoetingsruimte, een keuken met bijbehorende berging en een vergaderruimte.

De ingebruikname staat gepland voor het einde van de zomer van 2018.

Sportaccommodatie Reijerpark Ridderkerk LIAG Architecten

Reageer op dit artikel