nieuws

Heren 5 wint i.s.m. De Nijs en Karres + Brands tender Nieuw Jeruzalem Watergraafsmeer

Architectuur

Heren 5 heeft de tender voor Nieuw Jeruzalem blog G+H gewonnen in samenwerking met een team van De Nijs, Karres+Brands, Hiensch en Van Rossem. In het ontwerp van blok G en H en de openbare ruimte gaan de winnaars uit van de bestaande monumentale karakteristieken van Jeruzalem in de wijk Watergraafsmeer in Amsterdam.

‘De vlak gedetailleerde gevel met witte betonpanelen van blok G en H vormt één ensemble met de naastgelegen tot monument verklaarde Airey-woningen. De achtergevel is open en gericht op de prachtige groene hoven en kenmerkt zich door een sterke geleding en duidelijke verwantschap met de bestaande woningen. Achter de monumentale gevels zijn ruime woningen te vinden die duurzaam en vernieuwend zijn en aansluiten op de toenemende vraag naar stadswoningen voor het gezin. Door het maken van souterrainwoningen met vier slaapkamers, mee-ontworpen zitplekken aan de tuin, hoge verdiepingshoogte en royale trappen met daklichten worden licht en ruimte de woningen. En op de voor Jeruzalem zo bepalende inspringende hoeken zijn er specials te vinden zoals een duplex appartement en een luxe patio-loft met dakterras’, zo schrijft Heren 5 in zijn persbericht.

Projectgegevens:

Programma: 82 eengezinswoningen
Opdrachtgever en aannemer: De Nijs
Uitwerking: Heren 5
Ontwerpteam: Merijn de Jong, Jeroen Atteveld, Marilu de Bies, Janjaap Roeten, Jort Kaandorp, Risko Reuvers, Meintje Delisse, Alexander Berkman
In samenwerking met: Karres+Brands, landschaps
Beelden:Vero Visuals
Installaties & EPC: Hiensch
Constructeur: van Rossum

Reageer op dit artikel