nieuws

Geheel vernieuwde magazine de Architect is uit!

Architectuur

Vandaag verschijnt het geheel vernieuwde magazine van de Architect. De papieren Architect is een kwartaaluitgave geworden met een omvang die nog meer inspiratie en verdieping in de architectuur biedt. Het septembernummer staat onder andere in het teken van de circulaire economie. Hoofdredacteur Harm Tilman overhandigde Thomas Rau het eerste exemplaar.

Deze extra dikke Architect van september valt samen met een aantal vernieuwingen op ons architectuurplatform, zoals:

  • meer inspirerende projecten uit binnen- en buitenland die nog uitgebreider aan bod komen
  • veel aandacht voor beeld, vanzelfsprekend prachtige fotografie, maar ook illustraties en tekeningen
  • verdieping van actuele thema’s, die zowel in het magazine als online belicht worden
  • Exclusieve premium artikelen met nog meer verdieping voor abonnees

Omslag_september_2017

Bestel nu een los exemplaar

Circulaire economie

Het septembernummer staat onder andere in het teken van de circulaire economie. Bekend voorvechters hiervan zijn Thomas Rau, Dirk Hebel, The Living, Lacaton & Vassal, Rotor, Rural Studio en Superuse Studios. Het streven naar duurzaamheid bestaat volgens Rau meer dan alleen duurzame gebouwen ontwerpen. De bouw neemt vijftig project van de jaarlijkse afvalproductie voor zijn rekening. De bouwsector is bovendien een grote slokop: hij consumeert veertig procent van alle grondstoffen. En twintig procent van alle op de bouwplaats aangeschafte materialen wordt weggegooid.

Thomas Rau

Bouwcomponenten hebben echter het recht te blijven bestaan, wanneer het gebouw waarin ze zijn verwerkt geen toekomst meer heeft. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan en vergt meer dan duurzaam ontwerpen. De hindernissen die je moet overwinnen voor hergebruik van bouwcomponenten op grote schaal zijn groot. Als het systeem niet matcht met de gebouwen, heeft het weinig zin het ontwerp van een gebouw te veranderen. Zoals Rau zegt: ‘het is nodig om op systeemniveau vernieuwingen door te voeren en over te gaan op een circulaire economie.’


Kaaspakhuis Gouda door Mei architects and planners. Foto: Ossip van Duivenbode

Nog veel meer

Naast het thema-deel bevat de vernieuwde Architect artikelen over andere:

  • National Kaohsiung Center for the Arts door Mecanoo
  • Renders: Nieuw inzicht, kijkdozen van canonieke woningbouwprojecten
  • Interieur: The Kitchen in Utrecht door i29
  • Scope: besprekingen, columns, gebouwen en gebeurtenissen in het vak
  • Techniek en Duurzame producten
the-kitchen-bijenkorf-utrecht-i29-interior-architects

The Kitchen in Utrecht door i29. Foto: Ewout Huibers

Als redactie zijn we trots op het resultaat. We wensen je veel leesplezier!

 

Reageer op dit artikel