nieuws

Opening circulaire paviljoen Circl op Zuidas

Architectuur

Aan het Gustav Mahlerplein aan de Amsterdamse Zuidas openen begin september de deuren van het nieuwe circulaire pavil Circl. Het initiatief van ABN AMRO is gericht op het opdoen van ervaring met circulair bouwen. Het gebouw, naar ontwerp van de Architekten Cie., zal zeven dagen per week voor levendigheid op de Zuidas zorgen.

Opening circulaire paviljoen Circl op Zuidas
foto: Elmer van der Marel

Circl omvat een circulair totaalconcept dat bestaat uit horeca-, event- en werkruimten en uitgaat van zo min mogelijk verspilling en zoveel mogelijk hergebruik. In het gebouw zelf zijn bijvoorbeeld vezels 16.000 spijkerbroeken gebruikt voor de isolatie, en wordt de lift betaald op basis van gebruik terwijl deze eigendom blijft van de fabrikant.

“Toen we begonnen aan het proces wisten wij ook niet precies hoe circulair bouwen werkte. Door zelf zo’n bouw door te maken, inclusief alle onzekerheden en mogelijke fouten, hebben we inmiddels kennis en know how waarvan iedereen kan leren. Door dit leerproces zichtbaar te maken, willen we de omgeving inspiratie geven om de dingen anders te durven doen”, aldus Merijn van den Bergh, directeur van Circl. De ervaring die ABN AMRO met de bouw heeft opgedaan kan weer worden gedeeld met klanten.

foto: Elmer van der Marel

De opening van de Circl gaat gepaard met verschillende ‘meet-ups’ die vanaf begin september plaatsvinden. Ook zal dan de eerste tentoonstelling in de nieuwe expositieruimte geopend worden. Op verschillende dagen worden tevens rondleidingen door het gebouw georganiseerd.

foto: Elmer van der Marel

Reageer op dit artikel