nieuws

De Zwarte Hond wint selectie Praktijkschool LMC Pro

Architectuur

De Zwarte Hond heeft de architectenselectie van de gemeente Rotterdam voor de Praktijkschool van LMC Pro gewonnen. De school krijgt een nieuwe plek aan de Schere in Rotterdam Zuid. Het wordt een stoer, professioneel gebouw, waarin de ruimten van het praktijkonderwijs het middelpunt zullen vormen.

De Zwarte Hond wint selectie Praktijkschool LMC Pro

Deze ruimten liggen als transparante dozen rondom het centrale hart. Vanaf de omloop op de verdieping (waar de theorielokalen zich bevinden) is er overal zicht op het praktijkonderwijs. Er wordt gekookt, er worden fietsen gerepareerd en er wordt gelast in de metaalwerkplaats. Door de opzet rondom het centrale hart kan iedereen zich goed oriënteren en is het gebouw tevens zeer flexibel en gemakkelijk aanpasbaar.

Het herkenbare gebouw is uitnodigend en past in de buurt Zuidwijk, maar ook bij de belevingswereld van een tiener. De diepe negges aan de buitenkant geven het gebouw plastiek en vormen tevens de vaste zonwering, waardoor het transparante gebouw koel blijft in de zomer. Het glas in het dak ligt op het noorden en op de schuine delen komen zonnecellen.

DZH LMC door de Zwarte Hond

De praktijk is de verbindende factor, zowel binnen de school als met de buurt. Buurtbewoners zouden gebruik kunnen maken van het restaurant en de fietsenmaker Het gebouw straalt de professionele werkomgeving uit, waar de leerlingen na hun opleiding zullen gaan werken.

Praktijkschool LMC Pro wordt gebouwd in opdracht van de gemeente Rotterdam. Passend onderwijs voor de doelgroep (praktijkonderwijs) en een gebouw dat goed in de omgeving past zijn hierbij de uitgangspunten. LMC Pro, gemeente Rotterdam en De Zwarte Hond starten deze zomer met het voorlopig ontwerp.

Reageer op dit artikel