nieuws

Rotterdam krijgt twee torens aan de Boompjes door Team V

Architectuur

Rotterdam gaat verder de lucht in. Team V Architectuur ontwierp twee torens met verspringende volumes, die een bestaand kantoorpand zullen vervangen. Naar boven toe worden de torens in een richting trapsgewijs breder, en in de andere juist smaller.

Rotterdam krijgt twee torens aan de Boompjes door Team V
beeld: Team V Architectuur

Volgens Do Janne Vermeulen, architect en directeur bij Team V Architectuur, is het ontwerp gericht op optimale woonkwaliteit: “We hebben er voor gekozen twee slanke getrapte torens te ontwerpen in plaats van één brede toren. Zo kunnen we meer hoekwoningen realiseren, waardoor een groot deel van de bewoners in twee richtingen kan genieten van het spectaculaire uitzicht over de Maas, de Erasmusbrug en de oude haven.”

beeld: Team V Architectuur

Bovendien zorgt de volumeopbouw voor een serie dakterrassen. Doordat de gevel hier steeds een verdieping is doorgetrokken blijven de volumes eenduidig herkenbaar. De plint onderscheid zich en is meer transparant. Zo verbindt deze de Boompjes met de lager gelegen Hertenkade aan de andere zijde. De torens worden ingevuld met een gemengd programma van commerciële functies en 342 vrije sector huurwoningen van 45-155 vierkante meter.

beeld: Team V Architectuur

Als onderdeel van het Rotterdams Maritiem District worden in het gebied nog zeven torens gebouwd. Gelegen achter Blaak wordt gemunt op een dynamisch gebied met een mix van wonen en werken.

 

Verder lezen

Reageer op dit artikel