nieuws

Update – Paleis Soestdijk wordt platform voor innovatie

Architectuur

Het consortium Made By Holland is met een bod van 1,7 miljoen euro de hoogste bieder om paleis Soestdijk en het bijbehorende landgoed te kopen en verder te ontwikkelen. Het consortium maakt er een platform van voor innovaties en excellent ondernemerschap, met tentoonstellingen en evenementen voor een breed publiek. Er komen ook horeca en woningen.

Update – Paleis Soestdijk wordt platform voor innovatie

Dat schrijft minister Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) aan de Tweede Kamer. Ook de gemeenteraden van Baarn en Soest en Provinciale Staten van Utrecht zijn geïnformeerd. De gemeenten en de provincie zijn ook al eerder in de procedure betrokken.

Made by Holland wint Soestdijk herbestemming

Platform voor innovatie en evenementen

Het park rond paleis Soestdijk wordt in het plan Made by Holland een proeftuin waar innovatie te zien en te beleven is. Het paleis biedt ruimte aan tentoonstellingen. In de vleugels en gebouwen in het park kunnen bedrijven en kennisorganisaties hun nieuwste innovaties presenteren aan een breed publiek. Het gaat dan bijvoorbeeld om waterbeheersing, agricultuur en voeding, design en duurzame energie.

Lees ook: Vier plannen voor herbestemming Soestdijk

Aan de overkant van de Amsterdamsestraatweg is ruimte voor ontvangsten en evenementen als muziek, dans, theater en film/fotografie. Op verschillende plekken op het landgoed komt horeca (ook hotelvoorzieningen). Het bosgebied dat nu nog is afgesloten, gaat open voor recreanten. Op het terrein van de voormalige marechausseekazerne komen woningen.

Consortium Made By Holland

Het consortium Made By Holland bestaat uit Meyer Bergman Investments B.V., Beheer- en Exploitatiemaatschappij Westergasfabriek B.V., adviesbureau Hylkema Consultants en Leeuwenpoort Ontwikkeling B.V. In samenwerking met West8, Tom Postma Design, Tinker Imagineers, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Horwath HTL, Motivaction, Goudappel Coffeng en 4Building.

Verliezende consortia

De verliezende consortia zijn Stichting Eden Soestdijk, Royal HaskoningDHV, Mecanoo architecten en Kossmann.dejong tentoonstellingsarchitecten met het plan Eden Soestdijk en VolkerWessels en vier dochterondernemingen met het plan Buitenplaats Soestdijk. In een eerdere ronde waren alle drie de initiatieven al inhoudelijk beoordeeld. Ze voldeden allemaal aan de kwalitatieve en duurzame criteria voor de toekomst van paleis Soestdijk. In de laatste ronde telde alleen nog de hoogte van het bod en eventuele voorwaarden daarbij.

Made by Holland – Functiekaart

Made by Holland – Plan voor herontwikkeling Soestdijk

Lees hier meer nieuwsartikelen over Paleis Soestdijk

 

Reageer op dit artikel