nieuws

Eerste stadshotel Yotel in Buiksloterham

Architectuur

Studioninedots is de ontwerper van het nieuwe Yotel in Buiksloterham, Amsterdam-Noord. De opdracht is van Being Development en Yotel. Het hotel aan de Asterweg in Amsterdam-Noord zal het eerste stadshotel van Yotel in Nederland worden, naast het reeds bestaande Yotelair-hotel op Schiphol.

Eerste stadshotel Yotel in Buiksloterham

Direct aan het Tolhuiskanaal, en bereikbaar per boot vanaf het IJ, ontwierp Studioninedots voor het Yotel vijf geschakeerde gebouwen in een park. Ze variëren in hoogte, functie en sfeer, zijn gegroepeerd rond patio’s, met in het hart van het complex de collectieve ruimte waar toeristen, zakelijke reizigers en Amsterdammers elkaar treffen.

Yotel Buiksloterham Amsterdam Studio Ninedots

De begane grond is hoog en transparant waardoor het landschap en het interieur naadloos in elkaar over lopen. Aan de zonnige zijde vormen het publieke restaurant, het terras, de tuin en de aanlegsteiger een aantrekkelijk geheel aan het waterfront. Het hotel is sterk verankerd in de buurt doordat voor horeca, kunst en voorzieningen wordt samengewerkt met lokale partners. Het hotel zal verder worden voorzien van veel buitenruimte in een parkachtige setting, met een ruim terras aan het water. Het landschap is ontworpen door Delva Landscape Architects.

Yotel Amsterdam, met 204 kamers, krijgt de beschikking over een restaurant en bar en is daarnaast voorzien van ruimte om te werken en te ontspannen. Alle ‘cabins’ en gemeenschappelijke ruimten worden voorzien van hi-speed en gratis WiFi-verbinding. Met duurzaamheid en technologie als belangrijk speerpunt voor alle partners, werkt Being Development nauw samen met Arup, Techniplan en Delva Landscape Architects om een uniek circulair watersysteem te creëren dat water verzamelt, opslaat, filtert en hergebruikt voor meerdere toepassingen waaronder een speelfontein. Het zal bovendien een gasloos gebouw worden, waarbij er ook de ambitie is om een Breeam Excellent-certificering te behalen.

De verwachte start bouw van Yotel Amsterdam Noord is begin 2018, de oplevering staat gepland voor eind 2019.

Reageer op dit artikel