nieuws

Eerste fase Afragola Station Napels door Zaha Hadid opgeleverd

Architectuur

In Napels is de eerste fase van het Afragola Station opgeleverd. Het door Zaha Hadid Architects ontworpen station moet het zuiden van Italië beter verbinden. Nu de eerste fase is afgerond zijn ook de eerste beelden binnen van de indrukwekkende hal.

Eerste fase Afragola Station Napels door Zaha Hadid opgeleverd
foto: Jacopo Spilimbergo

Het station is ontworpen als brug die beide kanten van het spoor verbindt. De vormen zijn gedefinieerd door de circulatie van gebruikers, de loopafstanden zijn geminimaliseerd. Deze hoofdroute is zeer ruim en huisvest tegelijkertijd alle functies die normaal in een stationshal te vinden zijn.

De betonnen structuur van het Afragola Station is gemaakt met technieken die voor de bouw van het MAXXI Museum in Rome zijn ontwikkeld. In plaats van houten bekisting zijn geprefabriceerde stalen units gemaakt. De dubbelgekromde oppervlakken worden gemaakt met CNC gefreesde mallen uit polystyreen.

 

Foto's

Reageer op dit artikel