nieuws

Bouwstart Bibliotheek Tainan door Mecanoo

Architectuur

In Taiwan is de bouwstart gevierd van de nieuwe Tainan Public Library, ontworpen door Mecanoo architecten. Samen met lokale partner MAYU architects+ won het Delftse bureau de ontwerpcompetitie voor de bibliotheek.

Bouwstart Bibliotheek Tainan door Mecanoo
beeld: Mecanoo

“Een rationele en tevens elegante gebouwstructuur en een subtiel gebruik van licht en schaduw geven de bibliotheek een tijdloos karakter. Het gebouw van 37.000m2 zal beschikken over leeszalen, bijzondere collecties, studieplekken, een kinderzone, café, conferentiezaal, auditorium en openbare patio’s.” zo laat Mecanoo weten.

De verdiepingen worden naar boven toe steeds groter. Zo ontstaat een grote uitkraging die voor schaduw zorgt rond het transparante gebouw. Een tweede huid van verticale lamellen die het licht filteren omsluit de bovenste verdieping. De patronen in de lamellen verwijzen naar karakteristieke raamwerken uit de omgeving van Tainan.

beeld: Mecanoo

Verder lezen

Mecanoo transformeert tevens de Marthin Luther King library, het laatste werk van Mies van der Rohe. Lees daarover hier meer.

Reageer op dit artikel