nieuws

Zoetermeer krijgt wellnesscomplex van Ruimtemakers Architecten

Architectuur

Het ziet er naar uit dat Zoetermeer over drie jaar een nieuw wellnesscomplex heeft, zo schrijft de regiobijlage van het AD. Ruimtemakers Architecten wil voor 2018 beginnen met de herbouw van het ongebruikte zwembad ’t Keerpunt.

Zoetermeer krijgt wellnesscomplex van Ruimtemakers Architecten
Een impressie van het nieuwe gebouw en de tuin eromheen. © Ruimtemakers Architecten

Eerder, in 2015, waren er al vergaande plannen voor een wellnesscomplex van Sweet Lake Wellness aan de Van der Hagenstraat. Omdat het aanbestedingsproces vastliep is de bouw van het complex fors uitgelopen. De welstandscommissie van Zoetermeer heeft nu het nieuwe bouwplan goedgekeurd waardoor de komst van het gebouw alsnog dichterbij is gekomen.

Wellness Zoetermeer Ruimtemakers Architecten

Ontwerp

In het ontwerp van Ruimtemakers Architecten blijft het (kenmerkende) groene golvende dak behouden. Een bakstenen gevel aan de voorkant moet het complex een warme uitstraling geven. In de tuin komen zwembaden, whirlpools en onder meer een vijver met een grote fontein erin.

Het huidige buitenzwembad wordt compleet verwijderd, maar zwemmen in de buitenlucht blijft mogelijk. Bezoekers krijgen hier drie verschillende zwembaden voor terug. Een groot bad, een peuterbad en een kleuterbad. In de zomermaanden worden de baden ook opengesteld voor recreanten die bijvoorbeeld niet voor de sauna komen. De afgelopen zomers was dit ook al het geval.

Jacco Poleij van Ruimtemakers architecten zegt hierover ‘Dat was een eis van de gemeente. In de overige maanden doet het peuterbad dienst als spiegelvijver.’ In het hoofdgebouw komen verschillende faciliteiten, gaat Poleij verder ‘Bezoekers kunnen onder meer naar de klassieke sauna, maar we bouwen ook een hamamonderdeel en een sneeuwcabine.’

Ruimtemakers Architecten wil na het afhandelen van de bouwvergunningstukken en de aanvraag van de omgevingsvergunning voor 2018 starten met de herbouw. Als alles volgens plan verloopt moet het wellnesscomplex over 2,5 jaar klaar zijn.

Lees meer bij de bron: AD.nl/regio Zoetermeer

Gerelateerde artikelen

Wilhelminatoren Ruimtemakers Architecten

Wilhelminatoren in Vaals
Samen met het gelijknamige restaurant bevindt de Wilhelminatoren zich op de Vaalserberg nabij het Drielandenpunt. De toren is van oudsher het hoogste punt van Nederland. De bestaande houten toren was echter aan vervanging toe. RuimteMakers Architectengroep ontwierp een nieuw uitzichtpunt. Lees verder…

 

 

Reageer op dit artikel