nieuws

Transformatie oude V&D Buikslotermeerplein

Architectuur

Het oude V&D-pand aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord wordt getransformeerd tot een multifunctioneel en volwaardig onderdeel van winkelcentrum Boven ’t Y en biedt ruimte aan vijf winkels en een sportruimte. De transformatie is een ontwerp van Urban Climate Architects.

Transformatie oude V&D Buikslotermeerplein

Door de vernieuwing van het pand aan het Buikslotermeerplein worden bestaande winkels uitgebreid en nieuwe winkels toegevoegd. Op het dak komt een sportcentrum, een terras en een groen dak. Bij de opbouw wordt gebruik gemaakt van een ander soort gevelmateriaal om een duidelijk onderscheid te maken tussen sport- en winkelfunctie.

Transformatie Buiksloterham

In drie maanden tijd heeft Urban Climate Architects in opdracht van Urban Interest van een eerste idee een uitvoerbaar bouwplan gemaakt. In de planvorming is rekening gehouden met toekomstige ontwikkelingen voor de rest van het winkelgebied in Amsterdam-Noord zoals de bouw van de bioscoop.

Het februarinummer van de Architect draait om het thema Retail. Onderdeel van het tijdschrift is de rubriek Issues. Hierin komen twee verschillende onderwerpen aan bod: het ontwerp van MVSA Architects voor de Mall of the Netherlands en Mieke de Bock vertelt over de bijdrage van het ontwerp voor de positionering van een merk.
Bestel hier je losse exemplaar

 

Reageer op dit artikel