nieuws

Rotterdam richt Climate Adaptation Academy op

Architectuur

Gemeente Rotterdam en C40 richten samen de Climate Adaptation Academy op. De academie voorziet steden van trainingen en technische ondersteuning op het gebied van het adaptatie aan klimaatverandering. Rotterdam is één van ’s werelds meest innovatieve steden op het gebied van adaptatie en waterveiligheid. C40 is een netwerk van leiders en bedrijven dat klimaat gerelateerde data analyseert.

Rotterdam richt Climate Adaptation Academy op
foto: Michiel1972

“Rotterdam heeft als Delta stad veel expertise opgebouwd op het gebied van watermanagement. We hebben leren leven, bouwen en ontwikkelen mét het water. Onze kennis en innovaties bieden het Rotterdams bedrijfsleven veel kansen, ook internationaal gezien”, zo stelt Wethouder Pex Langenberg (duurzaamheid).

Strategie

De Climate Adaptation Academy is opgericht om steden te leren hoe je met klimaatverandering kunt omgaan. Ze leren hoe ze klimaatrisico’s in kaart kunnen brengen en hoe ze een strategie kunnen ontwikkelen om de slimste maatregelen te kunnen nemen. Naar verwachting zullen 60 grote steden deelnemen aan de Academy. Een delegatie uit Dubai is momenteel op bezoek.

Verder lezen
Philip Krabbendam blogt over water- en warmtebeheer in Rotterdam
Het Waterplein door de Urbanisten stroomt over bij hevige regen

Reageer op dit artikel