nieuws

Plan voor Rijnsburgerblok bij station Leiden klaar

Architectuur

Het Leidse college van burgemeester en wethouders heeft volgens Sleutelstad.nl het plan voor de herontwikkeling van de locatie ‘Rijnsburgerblok K3-4’ met ontwikkelaar Synchroon vastgesteld. Dat is de plek aan de Stationsweg waar nu nog een filiaal is gevestigd van de ABN AMRO bank.

Plan voor Rijnsburgerblok bij station Leiden klaar

Als de gemeenteraad akkoord gaat met de plannen kan nog dit jaar worden begonnen met de verdere uitwerking van het ontwerp voor het Rijnsburgerblok van Neutelings Riedijk en NL Architects en de wijziging van het bestemmingsplan van MaxWan.

Na sloop van de bestaande bebouwing komt er een gebouw van drie verdiepingen. Daarin een kleiner bankfiliaal van ABN AMRO, een hotel met 132 kamers en een nog uit te geven commerciële ruimte. Binnenin komen 76 parkeerplaatsen en een fietsenkelder voor zo’n 180 rijwielen.

Stationsgebied Leiden

Woontorens

Bovenop de zogenaamde ‘plint’ komen twee woontorens met in totaal circa 80 appartementen. Het dak wordt groen en op de torens worden zonnepanelen gelegd. Als alles volgens planning verloopt start de sloop in de loop van volgend jaar. Eind 2018 kan dan de nieuwbouw beginnen. De oplevering staat gepland voor 2020.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels