nieuws

Opening tweede ondergrondse fietsenstalling station Delft

Architectuur

Op maandag 22 mei gaat de tweede ondergrondse fietsenstalling bij station Delft open. De nieuwe stalling, een ontwerp van Benthem Crouwel Architecten, telt 2.700 plaatsen en biedt directe toegang tot de bestaande fietsenstalling, het ondergrondse station en de stationshal. Met deze nieuwe stalling zijn er in totaal 7.700 ondergrondse plaatsen, daarnaast blijft een klein deel van de bovengrondse stalling in gebruik. De nieuwe fietsenstalling is gebouwd in opdracht van de gemeente Delft en wordt beheerd door NS.

Opening tweede ondergrondse fietsenstalling station Delft

De fietsenstalling is ontworpen door Benthem Crouwel Architecten. Bovenop de stalling komt Park Spoorloos, dat vanaf eind dit jaar wordt aangelegd. Voor fietsen met een bijzonder formaat, zoals bakfietsen en transportfietsen, zijn in de nieuwe stalling circa 125 plaatsen gereserveerd en circa 40 plaatsen voor bromfietsen. Er geldt een maximale stallingsduur van 28 dagen, dat is twee weken langer dan in de huidige ondergrondse stalling.

Fietsenstalling Delft - Benthem Crouwel

Derde fietsenstalling

Met de ingebruikname van de nieuwe stalling gaat het grootste deel van de bovengrondse stalling dicht. Bovengronds blijven nog 700 plaatsen beschikbaar, eerst in de huidige bovengrondse stalling en vanaf juli worden 700 plaatsen ingericht langs het fietspad Houttuinen. Deze tijdelijke rekken blijven staan tot medio 2019, wanneer een derde ondergrondse stalling in gebruik wordt genomen met circa 2.400 plaatsen. Volgens de prognose zijn in 2030 circa 10.000 stallingsplekken nodig. Met de derde fietsenstalling is het mogelijk om alle fietsen ondergronds te stallen.

 

Reageer op dit artikel