nieuws

Opening natuur en cultuurpark Vijversburg Tytsjerk

Architectuur

Met verschillende ontwerpers is de afgelopen jaren hard gewerkt aan de uitbreiding van het Friese Park Vijversburg. Bij het plan voor het natuur- en cultuurpark zijn onder andere Studio Maks, Ishigami, Piet Oudolf, LOLA Landscape en Deltavormgroep betrokken. Zaterdag 13 mei is de opening.

Opening natuur en cultuurpark Vijversburg Tytsjerk

In opdracht van eigenaar Stichting Toutenburg werkten diverse ontwerpers aan verschillende opdrachten. JUNYA.ISHIGAMI+ASSOCIATES & Studio MAKS ontwierpen met advies van ABT en Jun Sato Structural Engineers het glazen paviljoen. Om het gebouw een maximum aan transparantie te geven en de bezoeker één te laten worden met het park, is er geen aparte draagstructuur gemaakt, maar vormen de glazen wanden zelf de draagconstructie. Lees hier meer over het ontwerp.

Paviljoen

Naast het paviljoen kregen JUNYA.ISHIGAMI+ASSOCIATES & Studio MAKS ook de opdracht voor de restauratie van de bestaande Villa Vijversburg, en het open lucht cultuurpodium. De Duitse kunstenaar Tobias Rehberger richtte een weiland in tot kunstzinnig landschap onder de titel ‘get lost on the way home, finding ways in the nothingness’. In het landschap zijn verschillende sculpturen verwerkt.

Landschap

Piet Oudolf, LOLA Landscape architects en Deltavormgroep zijn betrokken voor de parkdelen Dwaalster en Frijlân. Dwaalster is bedoeld om te dwalen en wordt gekenmerkt door grote hagen in de vorm van een ster, Frijlân daagt kinderen uit in contact te komen met de natuur. Lees hier meer over het ontwerp.

De opening is op zaterdag 13 mei

 

Foto's

Reageer op dit artikel