nieuws

Nieuwe bestemming voor voormalig Raadhuis Rucphen

Architectuur

Het voormalig Raadhuis Rucphen uit 1850, gelegen vlakbij de geboorteplaats van Vincent van Gogh, stond al leeg sinds 2012 maar krijgt nu een nieuwe bestemming. Het historische pand moet een nieuwe culturele, culinaire en ambachtelijke hotspot worden.

Nieuwe bestemming voor voormalig Raadhuis Rucphen
Voorzijde

Nieuwe bestemming

Vier bedrijven gaan zich vestigen in het voormalig Raadhuis. Ton en Anja Jaspers, eigenaren van het Raadhuis en twee van de bedrijven (Galerie TON en ambachtelijke lijstenmakerij Lijst IN), namen het initiatief. Zij zochten een plek om hun galerie te vestigen en stuitten op het Raadhuis in hun eigen woonplaats Rucphen. Samen met restaurant Spijshuis Uit de Kunst en IJssalon Koud Kunstje brengen zij op deze locatie kunst, ambacht, eten en drinken samen.

Stadhuis Rucphen krijgt nieuwe bestemming

Crowdfunding

Eind mei 2017 willen zij de deuren van de nieuwe hotspot openen. Samen met het Triodos Cultuurfonds en de inbreng van eigen middelen hebben zij het pand kunnen aankopen en eerste noodzakelijke verbouwingen kunnen doen. Om het gebouw tot een mooi geheel te maken en de verbouwing en onderhoud echt goed te kunnen uitvoeren, zijn zij een crowdfundingcampagne gestart op CrowdAboutNow.

Dorpsvernieuwing en ontwikkeling

Het plan voor het voormalig Raadhuis is ook onderdeel van de grotere visie om gemeente Rucphen toeristisch aantrekkelijker te maken. Naast het heidegebied zal meer cultureel aanbod bijdragen aan een onderscheidende positie voor gemeente Rucphen in het zuiden. “We willen bijdragen aan dorpsvernieuwing en -ontwikkeling door in de gemeente de concentratie op kunst en ambacht meer naar voren te brengen. Onder de rivieren is er op dit gebied nog te weinig te vinden.”, aldus Ton Jaspers.

Met de crowdfundingcampagne willen de ondernemers €80.000 ophalen.

 

Reageer op dit artikel